Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Russische visser twittert foto’s van bijzondere vangsten

1 min read

Een Russische diepzeevisser in de ijskoude wateren van het poolgebied twittert de afgelopen maanden de ene foto na de andere van bijzondere vangsten.

Een Russische diepzeevisser in de ijskoude wateren van het poolgebied twittert de afgelopen maanden de ene foto na de andere van bijzondere vangsten.

Normale kost voor wie daar vaak vist, maar voor landrotten doen de beelden buitenaards aan. Roman Fedortsov is een Russische visser uit Moermansk, hij bundelt alle bijzondere diepzeevissen en andere vangsten die in het net worden aangetroffen op zijn Twitter-account.

Fedortsov en zijn collega’s vissen meestal in de Barentszzee, niet zover van de poolcirkel. Regelmatig vangen ze iets bijzonder. Professionele vissers halen waarschijnlijk even hun schouders op voordat ze deze teruggooien, maar voor landrotten zijn deze vreemde vissen tegelijkertijd angstaanjagend en fascinerend.

Soms weet Fedortsov zelf ook niet wat hij gevangen heeft. Zijn twitter account trekt veel bekijks, de visserman heeft ondertussen meer dan 100.000 volgers . Sommige bezoekers hebben zelfs verzoekjes aan Fedortsov om nog een foto te maken en die dan weer te posten.

Klik hier voor de twitter account van Roman Fedortsov. Onder een video van de door hem gefotografeerde vangsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *