Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Seafood Parlevliet opent tweede rokerij in Tholen

2 min read

Recent heeft Seafood Parlevliet (gevestigd in IJmuiden), Royal Dutch Seafood (RDS – gevestigd in Tholen) overgenomen. Met de overname verandert RDS van naam in Seafood Parlevliet Tholen BV.

Recent heeft Seafood Parlevliet (gevestigd in IJmuiden), Royal Dutch Seafood (RDS – gevestigd in Tholen) overgenomen. Met de overname verandert RDS van naam in Seafood Parlevliet Tholen BV.

Gisteren (donderdag) vond de officiële opening van deze nieuwe productielocatie van Seafood Parlevliet in Tholen plaats door de heer Frank Hommel, loco burgemeester en verantwoordelijk voor Economisch Zaken.

Met deze overname verdubbelt Seafood Parlevliet haar capaciteit en kan nog sneller en efficiënter worden ingespeeld op de alsmaar stijgende vraag naar onder andere gerookte makreel. Seafood Parlevliet Tholen, voorheen gericht op gerookte en verse vis, is na de overname door Seafood Parlevliet in zijn geheel verbouwd tot enkel en alleen een rokerij gericht op de Nederlandse en Belgische markt.

Mike Parlevliet, directielid van Seafood Parlevliet, is blij met de verdubbeling van de capaciteit: “Tholen ligt centraal tussen onze vestigingen in IJmuiden en Lokeren (België) in. Een tweede rokerij naast SH Meij in IJmuiden geeft voldoende rookcapaciteit om aan de extra vraag vanuit Nederland en het Verenigd Koninkrijk te voldoen, en tegelijkertijd de Belgische retail via Seafood Parlevliet Lokeren te kunnen beleveren. ”

Seafood Parlevliet is verwerker en producent van verpakte vis en marktleider in haar productcategorie in de retail in Nederland. Seafood Parlevliet Holding omvat de werkmaatschappijen: Seafood Parlevliet, S.H. Meij, Trade Factory en Seafood Parlevliet Lokeren (België).

Sinds vorig jaar is Seafood Parlevliet onderdeel van de Cornelis Vrolijk groep. Met deze recente overname wordt een verdere stap gezet in het bedienen van de hele keten en versterkt de Cornelis Vrolijk groep haar positie in de consumentenmarkt: van schip naar schap. [Persbericht Seafood Parlevliet 20 april 2017]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *