Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Britse visser vervolgt voor slecht onderhouden schip

1 min read

De BM 208 Jacomina tijdens de jaarlijkse trawlerrace bij Brixham

Een Britse visser die met zijn kotter naar Nederland is gevaren terwijl het schip door de Maritime and Coastguard Agency (MCA) werd aangehouden is vrijdag door een rechtbank in Southampton veroordeeld.

Stephen Trust, directeur van Trust Trawlers Ltd. uit Brixham, kreeg vrijdag zes maanden voorwaardelijk en een boete van £ 20.000 nadat hij door de Maritime and Coastguard Agency is vervolgd voor het onveilige exploiteren van een vissersschip en het wegvaren daarmee terwijl het werd aangehouden. De visser werd ook gesommeerd £18.000 gemaakte kosten te betalen

In april 2016 bleek de 27 meter lange BM 208 Jacomina, eigendom van Trust Trawlers Ltd., in slechte staat te zijn en zonder een geldig vissersvaartuigvergunning te opereren.

De datum op de hydrostatische ontkoppelklep van de EPIRB was verlopen, de nood handpomp werkte niet, de noodsignalen waren over datum, de radiokeuring verlopen, de ankerketting was niet vastgemaakt aan het anker, en het noodstuur werkte niet.

Het schip werd vervolgens vastgehouden door inspecteurs van de MCA en de eigenaar van het bedrijf werd verteld dat het niet naar zee kon gaan tot het was gerepareerd en alle veiligheidsmiddelen in orde waren.

Maar op 16 mei is het schip, terwijl het nog aangehouden werd (detained), naar Nederland gevaren waar het volgens de MCA vervolgens zou zijn verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *