Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe Akurey voor HB Grandi in de vaart [video]

2 min read

De nieuwe Akurey AK-10. Foto HB Grandi.

De tweede van drie 55 meter lange nieuwe verse vis trawlers voor het IJslandse bedrijf HB Grandi zal deze week naar IJsland varen vanaf de Celiktrans-werf in Turkije. Het derde schip , de Viðey RE, wordt eind dit jaar afgeleverd.

Schipper Eiríkur Jónsson en zijn bemanning zijn vorige week naar Turkije afgereisd om het schip over te varen naar Reykjavik, IJsland. De bedoeling is om donderdag 8 juni te vertrekken.

Het schip met een Ulstein X-Boeg ligt nu voor de Celiktrans werf. De nieuwe Akurey AK-10 is het tweede schip van een serie van drie vissersschepen ontworpen voor de aanvoer van verse vis. HB Grandi heeft de bouw van de drie schepen uitbesteed in Turkije.

De Engey RE-91 is het eerste schip van deze nieuwbouw serie en is begin april van dit jaar in de vaart gebracht. Dit ultramoderne schip is 54.75 meter lang en 13.50 meter breed. De hoofdmotor is een MAN 6L27 / 38 geschikt voor 1790kW bij 800 toeren. De schroef is 3800mm en word aangedreven via een Reintjes tandwielkast met een power take-off (PTO) voor de as generator.

MAN leverde ook twee MAN D2840 LE 301 generatorsets, die elk 443kW produceren. De elektrische lier systemen zijn van Naust Marine en de 300kW boegschroef is van Brunvoll. Het vangst verwerking systeem aan boord is geleverd door de IJslandse firma Skaginn.

HB Grandi is één van de grootste IJslandse visbedrijven, met een vloot van witvis / rondvis en pelagische vissersschepen. Het bedrijf heeft ook visverwerkende fabrieken in Akranes en Vopnafjörður op IJsland.

Video: Akurey AK 10 Hava çekimi. Gepubliceerd op 27 mei 2017 door Taner Yılmaz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *