Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

CNN brengt verhaal van paardenvissers in beeld [video]

1 min read

CNN brengt verhaal van paardenvissers in beeld

Met trekpaarden op garnalen vissen is een traditie van 700 jaar oud, CNN trok naar Oostduinkerke en bracht het verhaal van de paardenvissers in beeld voor hun videokanaal ‘’Great Big Story’’

De garnaalvisserij te paard is een ambachtelijke vaardigheid die nauw verbonden is met de natuur, een goede kennis van de zee en een groot vertrouwen en respect voor het paard zijn onontbeerlijk. De vissers gaan een paar keer per week met paard en net in zee, behalve in de wintermaanden. Het vissen zelf duurt drie uur, anderhalf uur voor tot anderhalf uur na laagwater.

Al meer dan 700 jaar lang gebruiken garnaalvissers trekpaarden om te vissen op zee. Momenteel zijn er nog 19 vissers in Oostduinkerke die op deze traditionele manier vissen op garnalen.

Tijdens de achtste editie van het ‘intergovernmental committee for the safeguarding of the intangible cultural heritage’ van UNESCO, dat plaatsvond van 2 tot 7 december 2013 in Baku (Azerbeidzjan) werd ‘de garnaalvisserij te paard in Oostduinkerke’ officieel toegevoegd aan de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid’, lees hier het hele verhaal verder. Kijk onder de CNN Video.

Video: Shrimp Fishing on Horseback for 700 Years. Gepubliceerd op 6 jul. 2017 door Great Big Story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *