Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vier doden op vissersschip door rookvergiftiging

1 min read

De Russische hektrawler Kapitan Sulimov

Op de Russische hektrawler Kapitan Sulimov zijn donderdagmorgen vier bemanningsleden door rookvergiftiging om het leven gekomen.

Het schip was vissend in Noorse wateren toen er brand ontstond in een ruimte waar verpakkingsmateriaal lag opgeslagen. De mannen probeerden het vuur onder controle te krijgen zonder ademhalingsapparatuur.

Het schip is inmiddels in Tórshavn op de Faeröer eilanden aangekomen voor onderzoek. De hektrawler Kapitan Sulimov (IMO 9120293) bouwjaar 1994 vaart onder Russische vlag. Eigenaar van het schip is het visserijbedrijf Robinson uit Moermansk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *