Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Diepst zwemmende vissen ooit gefilmd [video]

1 min read

Videobeelden van zwemmende vissen op een diepte van 8.178 meter in de Marianentrog.

Een Japans onderzoeksteam heeft in de Marianentrog nabij Guam videobeelden gemaakt van zwemmende vissen op een diepte van 8.178 meter. Nog nooit eerder zijn vissen zo diep in de oceaan gefilmd.

De vissen behoren vermoedelijk tot de familie van slakdolven (snailfish). Zij zouden voornamelijk in de trog leven omdat ze zich daar kunnen voeden met vlokreeften (amphipods).

Het onderzoek is een samenwerking tussen de Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology (JAMSTEC) en de publieke nationale omroep van Japan (NHK). Woensdag maakten ze hun ontdekking in een persbericht bekend.

Met de beelden breken de Japanse onderzoekers het vorige diepterecord dat een aantal maanden eerder werd gevestigd door de Chinese Academie van Wetenschappen. Zij filmden in diezelfde trog een vis op 8.152 meter diepte.

In de toekomst het record verbeteren lijkt haast een onmogelijke opdracht. Volgens recente studies zouden de vissen niet dieper dan 8.200 meter kunnen zwemmen. “We hopen met deze ontdekking meer informatie te vinden over hoe diep een vis kan leven in de oceaan”, aldus de onderzoekers. De Marianentrog heeft een diepte van elf kilometer en is daarmee de diepste plek in de oceaan. Kijk onder de video.

Video: Vis op een diepte van 8,178 meter in de Mariana Trog. Gepubliceerd op 23 aug. 2017 door jamstecchannel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *