Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visser door romp van brandende hektrawler gered [video]

1 min read

Visser door romp van brandende hektrawler gered [video]

Bij een brand op de hektrawler Urabain in Puerto Madryn, Argentinië moesten donderdag hulpverleners de romp van het schip met een snijbrander openbranden om een ingesloten visser te redden.

De lokale brandweer reageerde snel op de melding van afgelopen donderdagmiddag. Mensen die aan boord van het schip aan het werk waren en de meerderheid van haar bemanning zijn van boord gehaald.

Maar één bemanningslid was door het vuur binnenin het schip ingesloten, hij trok de aandacht door met een lap te zwaaien uit een patrijspoort. Een hulpverlener gebruikte een snijbrander om een groot gat te branden in de romp van het schip. De man werd door twee brandweerlieden uit zijn benarde positie bevrijd en overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling.

De brandweer zei dat het schip waarschijnlijk nog dagen zou blijven branden omdat het vol geladen was met verpakkingsmaterialen en net met een nieuwe visreis zou beginnen.

De 79 meter lange hektrawler van Iberconsa vaart onder Argentijnse vlag met als thuishaven Bahia Blanca, Argentinië. Het schip is in 1976 bij Factorias Vulcano in Vigo, Spanje gebouwd. Onder de video’s.

Video 1: Incendio en Buque Pesquero. Gepubliceerd op 7 sep. 2017 door Diario Jornada Chubut

Video 2: Así rescataron a uno de los marineros del barco incendiado en Madryn. Gepubliceerd op 7 sep. 2017 door Diario Jornada Chubut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *