Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Documentaire ‘Afgescheept’ online

1 min read

De documentaire ‘Afgescheept’ staat online. De documentaire gaat over de strijd tussen de overheid en een groep garnalenvissers uit Zoutkamp die een groot deel van hun visgronden dreigen te verliezen.

De documentaire gaat ook over het vissersdorp Zoutkamp in Noord Groningen. Op het moment verandert er veel in de garnalenvisserij. Er worden gebieden in de Noordzee en Waddenzee gesloten.

De garnalenvissers voelen zich gepasseerd en zeggen dat ze op onjuiste gronden van het water worden geweerd. ‘Mensen denken dat vissen een vrij beroep is, maar vissers worden beter gecontroleerd dan een gedetineerde met een enkelband’

Een kleine groep vissers is een rechtszaak begonnen tegen de overheid. Op het moment is de uitspraak onderweg. De garnalenvissers varen ondertussen nog altijd door gesloten gebieden omdat zij geen andere mogelijkheid zien. De eerste boetes daarvoor zijn al gevallen.

De garnalenvissers vergaderen aan de lopende band, maar krijgen het niet voor elkaar een sterke lobby richting Den Haag te ontwikkelen. Dat is volgens de vissers het grootste probleem: ‘Wij hebben geen stem.’

Klik hier voor meer informatie over de documentaire ‘Afgescheept’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *