Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visser vangt transparante kreeft [video]

1 min read

Visser vangt transparante kreeft, foto screenshot YouTube

Een kreeftenvisser uit het Amerikaanse Maine keek vorige week vreemd op toen hij zijn korven bovenhaalde. Tussen de bruine schaaldieren lag ook een transparant exemplaar.

“Ik heb al blauwe, half blauwe en half oranje kreeften gevangen, maar dit slaat alles”, reageerde kreeftenvisser Alex Todd. Hij plaatste foto’s van het dier online en de beelden gingen al snel de wereld rond.

Transparante kreeften zijn zeldzaam, de kans dat men er één vangt is ongeveer 1 op een miljoen, ook in Maine. De Amerikaanse staat is bekend als de Lobster State en de kreeftenvangst is er een belangrijke bron van inkomsten.

Op zich is er niks mis met de kreeft. Door een genetische afwijking zijn de pigmenten in de schaal anders gekleurd dan normaal. Hoewel Todd een zeer zeldzame vangst deed, besloot hij toch om de doorzichtige kreeft weer terug te zetten in de oceaan.

De staart van de kreeft was gebogen, wat een teken is dat het dier eitjes draagt. Deze kreeften moeten verplicht weer vrijgelaten worden. De kreeft zwemt inmiddels weer rond tussen zijn gekleurde soortgenoten in de Atlantische Oceaan. Onder de video.

Video: Rare white ‘translucent’ lobster caught by Maine fisherman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *