Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vissen die vogels vangen [video]

1 min read

Dat vogels vissen vangen is algemeen bekend. Maar dat het omgekeerd ook kan misschien wat minder. Beelden uit Blue Planet II laten zien dat ook vogels niet veilig zijn voor vissen.

Op zeldzame beelden is te zien hoe een Giant trevally (Caranx Ignobilis) twee pogingen onderneemt om een vogel te vangen. De vis heeft de vogel al een hele tijd van onderwater in het oog, maar versnelt pas wanneer hij bij de wegvliegende vogel is.

De eerste keer krijgt de vis zijn maaltje niet te pakken, maar bij een tweede poging heeft hij wel beet. Met een enorme sprong boven water maakt de vogel geen schijn van kans.

Volgens televisiemaker Sir David Attenborough van Blue Planet II is de Giant trevally een enorm slimme vis. “Zij hebben de capaciteit om te berekenen hoe snel ze kunnen gaan in de lucht, en hoe snel de vogel kan wegvliegen.”

Het verspreidingsgebied van de Giant trevally is in tropische wateren en meer op het zuidelijk halfrond van de planeet, toch keek de bemanning van de Noordzeekotter HD-36 vorige week verwonderd op toen een legioen spreeuwen bij hun aan boord was neergestreken [klik voor foto], weten deze vogels soms meer?

Video: Bird Vs Fish – Blue Planet II. Gepubliceerd op 26 okt. 2017 door BBC Earth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *