Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Haaien spoelen bevroren aan op Amerikaanse kust

1 min read

Haaien spoelen bevroren aan op Amerikaanse kust, Foto Atlantic White Shark Conservancy

De extreme kou in de Verenigde Staten heeft al aan meerdere haaien het leven gekost. Het is zelfs zo koud dat bij Cape Cod in de Amerikaanse staat Massachusetts haaien stijf bevroren zijn aangespoeld.

De Amerikaanse haaienorganisatie Atlantic White Shark Conservancy hebben de afgelopen dagen drie aangespoelde haaien gevonden. Deze waren zo bevroren dat een autopsie nog zal moeten wachten.

Wetenschappers denken dat de dood van de haaien een rechtstreeks gevolg is van de koudegolf die de Amerikaanse staten in het noordoosten momenteel overspoelt.

Delen van Verenigde Staten en Canada zijn getroffen door een aanval van uiterst koude lucht uit de poolstreken, met als gevolg extreme weersomstandigheden en ontwrichting van het openbare leven. Neerslag- en temperatuurrecords werden al gebroken.

Volgens natuurbeschermers van de Atlantic White Shark Conservancy proberen haaien naar zuidelijkere wateren te zwemmen om te ontkomen aan het ijskoude zeewater.

In de Amerikaanse staat Massachusetts zijn drie haaien stijf bevroren aangespoeld, Foto Atlantic White Shark Conservancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *