Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Russische vissersschip met 21 bemanningsleden vermist in Japanse Zee

1 min read

De Vostok (IMO 8504791) werd in 1985 gebouwd op een scheepswerf in Zuid-Korea en staat geregistreerd in Nevelsk op Sakhalin.

Russische reddingsdiensten zijn in de Japanse Zee op zoek naar het vissersvaartuig Vostok met 21 bemanningsleden aan boord. Het schip werd donderdag als vermist werd opgegeven.

De EPIRB van het schip zond donderdagmorgen om 05.30 lokale tijd een noodsignaal uit. De positie van het schip was toen 200 kilometer (120 mijl) uit de kust van de regio Primorski in het Russische Verre Oosten, aldus het Russische ministerie van Noodsituaties. Nadien is er geen contact meer geweest met het schip.

Er werden helikopters, schepen en een vliegtuig uitzonden om naar het vissersschip te zoeken. Een helikopter vond later een boei en twee reddingvesten die op het water dobberden. De reddingspogingen werden gehinderd door een ruwe zee en harde wind, aldus het ministerie.

Het schip, dat vanuit de Kholmsk op het Russische eiland Sakhalin was vertrokken, had als bestemming de havenstad Donghae aan de oostkust van Zuid-Korea. Volgens het persbureau Interfax is het schip eigendom van een groot visserij bedrijf op het Russische eiland Sachalin dat gespecialiseerd is in het vangen van krabben.

De Vostok (IMO 8504791) werd in 1985 gebouwd op een scheepswerf in Zuid-Korea en staat geregistreerd in Nevelsk op Sakhalin. Het vaartuig is 53,32 meter lang en 8,7 meter breed heeft een laadvermogen van 370 ton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *