Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Pefa komt met online logboek voor vissers

2 min read

Pefa breidt haar online dienstverlening nog verder uit met de introductie van Pefa eLog.

Pefa breidt haar online dienstverlening nog verder uit met de introductie van Pefa eLog. Aanvoerders kunnen in deze tool vangstgegevens vastleggen en eenvoudig de dagelijkse vangstregistratie aan de NVWA doorgeven.

De data wordt opgeslagen op de beveiligde servers van Pefa. En de gegevens zijn, indien gewenst, ook in te zien door de walschipper of rederij.

Voor Pefa is de nieuwe service een logische volgende stap in het faciliteren van online diensten in de visserij. “Omdat we weten waar de behoefte van de markt ligt, kunnen we gebruiksvriendelijke software ontwikkelen. Pefa eLog is daarom een webbased programma waarmee overal – dus ook thuis – kan worden ingelogd, via een computer, tablet of mobiele telefoon. Alle gegevens kunnen daardoor op elk gewenst moment worden ingezien. Dat is uniek in de markt,” licht Gijsbert Spek, directeur van Pefa, de nieuwe service toe.

Pefa – dat dit jaar 10 jaar bestaat – werkt voor de (24/7) technische ondersteuning en onderhoud van Pefa eLog samen met Wärtsilä SAM Electronics. Gijsbert Spek over deze keuze: “Wärtsilä SAM Electronics is dé specialist als het gaat om maritieme logboeken en het installeren van WiFi- en VSAT satelliet systemen. Zij zijn goed bekend bij de vloot en voor ons dus de meest voor de hand liggende partner.”

Pefa eLog is een service voor aanvoerders, maar de tool biedt meer voordeel. De verwachte aanvoer wordt dagelijks door veel kopers bekeken op de website van Pefa. Pefa eLog kan hierin op termijn een rol spelen om de markt nog beter te informeren. “Het is nog toekomstmuziek maar technisch zeker mogelijk, ” aldus Spek.

Voor meer informatie neem contact op met:

Iris Schut
Communicatiemanager Pefa
iris.schut@pefa.com
+31 (0)70 358 87 87

[Persbericht Pefa –  29 januari 2018]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *