Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe ‘Serene’ te water gelaten bij Nauta Shipyard

1 min read

Nieuwe ‘Serene’ te water gelaten bij Nauta Shipyard

Donderdag 1 februari vond bij de nieuwbouwafdeling van Nauta Yard in Gdansk, Polen de te waterlating plaats van het vissersschip ‘Serene’. Het schip wordt gebouwd voor een rederij op de Shetland eilanden.

De nieuwe LK 297 Serene gaat ingezet worden voor de pelagische visserij. Het schip is één van de grootste vissersschepen dat momenteel bij de Nauta Yard wordt gebouwd. De afmetingen van het schip zijn 82 meter lang, 17 meter breed, met een diepgang van 5,9 meter.

Het casco is gebouwd in Gdansk voor het Deense Karstensens Skibsvaerft AS. Serene Fishing Company Ltd. op de Shetland-eilanden wordt uiteindelijk eigenaar van het schip dat gaat opereren in de Atlantische Oceaan.

Het schip zal nu naar Denemarken worden gesleept, waar het door Karstensens Skibsvaerft AS volledig zal worden uitgerust en uiteindelijk overgedragen aan de reder.

Nauta is gespecialiseerd in het bouwen van moderne vissersschepen. In 2017 heeft de scheepswerf vijf vissersschepen te water gelaten. De planning is dat er in 2018 zeven nieuwe schepen van dit type worden opgeleverd.

Een ander belangrijk onderdeel voor de nieuwbouwafdeling van de scheepswerf is de constructie van onderzoeksschepen en offshore-schepen. Ga voor meer informatie naar: http://nauta.pl

Video: Te waterlating van de SERENE bij in nieuwbouwafdeling Nauta in Gdańsk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *