Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Financiers van NGO’s kijken in de VisNed keuken

2 min read

NGO’s zijn voor hun financiering aangewezen op grote geldschieters. Dat zijn de goede doelenfondsen uit binnen- en buitenland. VisNed is van mening dat die financiers ook over de ontwikkelingen rondom duurzaamheid in de visserijsector geïnformeerd moeten worden.

Afgelopen vrijdag was Adessium, één van de financiers van bijv. Stichting De Noordzee en genoemd in het Fish Fund, te gast bij Pim Visser. Op een vroege vrijdagochtend is eerst een rondje langs de verse vis in de afslag gemaakt. Dat is al een eyeopener; dat er vanuit de Noordzee zo’n variëteit aan vis wordt aangeland en dat dit allemaal wordt verkocht, al noemen velen het ‘bijvangst’.

Daarna een rondje op de GO 26 van Gert Lokker. In korte tijd dompelen we de mensen onder in de feiten en de realiteit achter de soms taaie en droge projectomschrijvingen en subsidieaanvragen die ze binnen krijgen.

Over de grote beleidsvragen blijken ze goed geïnformeerd. De achtergrond van de hardwerkende vissers en de daaraan verbonden families is meestal niet zo bekend. Daarom is zo’n bezoek ook enorm waardevol. Na afslag en kotter naar Hotel Augsta om op te warmen, te ontbijten en om nog ruim een uur intensief door te praten.

Over alle beleidsvragen: over visserijbeleid, verduurzaming, certificeringen, wind op zee, natuur op zee, puls, aanlandplicht, bedreigingen en kansen. En natuurlijk spraken we ook onze relatie met de NGO’s. Maar we hebben het ook over de enorme bedreiging van plastic in zee gehad. En over innovatie en de enorme veerkracht die de sector keer op keer toont. Afsluitend spraken we bij Vishandel Mercuur met Roos van Duijn over de visketen en het runnen van een familiebedrijf.

We hebben deze informatierondes nu al een aantal keren gedaan en elke keer weer blijken ze enorm waardevol te zijn. Daarom gaat VisNed hier actief mee door, met informeren en met communiceren over onze prachtige kottersector. [Nieuwsbericht VisNed – 02 februari 2018]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *