Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Start haringseizoen op 13 juni 2018

2 min read

Hollandse nieuwe, foto: Nederlands Visbureau.

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt op dinsdag 12 juni traditioneel geveild. De opbrengst van de veiling komt dit jaar ten goede van Hulphond Nederland.

Onder toeziend oog van ambassadeurs Anouk Smulders en Frits Wester wordt het vaatje geveild, waarbij Anouk de presentatie voor haar rekening neemt en Frits de veilinghamer oppakt. Beiden zetten zich al jaren in voor dit goede doel.

Gezamenlijk gaan het Nederlands Visbureau en Hulphond Nederland zich inzetten voor het therapie en coaching programma voor kinderen. De honden van Hulphond Nederland worden van oudsher opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS).

“Zo helpen hulphonden jaarlijks honderden mensen én hun families aan een betere kwaliteit van leven.”, aldus Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie, Hulphond Nederland. Maar ook jongeren met gedrags- of emotionele problemen, psychiatrische problematiek, ontwikkelingsstoornissen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden. In samenwerking met diverse jeugdzorgcentra biedt Hulphond Nederland  een uniek therapie- en coaching programma waarbij ervaren therapeuten speciaal opgeleide therapie-hulphonden inzetten om deze jongeren meer zelfvertrouwen te laten opbouwen en hun zelfbeeld te versterken.

Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau: “Wij zien graag dat de opbrengst van de veiling een concrete en tastbare bestemming heeft. Het therapieprogramma van Hulphond Nederland heeft zich bewezen en is van waarde voor veel Nederlandse jongeren en hun omgeving. We hopen daarom natuurlijk dat deze Hollanders een nieuwe start kunnen maken met de hulp van een ‘maatje’ (therapie-hulphond). Daarmee is de relatie met onze Hollandse Nieuwe dit jaar met dit mooie doel ook weer heel concreet.”

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vindt traditioneel in Scheveningen plaats, daags vóór de start van de verkoop van de nieuwe haring in het hele land. Zodra de nieuwe haringen weer overal verkrijgbaar zijn, wordt de komst van de nieuwe vangst 2018 op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag. Vlaggetjesdag Scheveningen vindt altijd plaats op de eerste zaterdag, volgend op de officiële start van het seizoen. [Nieuwsbericht Nederlands Visbureau]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *