Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Britse visser van boord gehaald na haaienbeet

1 min read

Govenek of Ladram‏ @GovenekOf foto via twitter

Een Britse vissers is zondag door een helikopter van de Britse kustwacht van boord gehaald nadat hij is gebeten door een haai.

De visserman van in de twintig jaar werd in het been gebeten door een haringhaai (porbeagle shark) nadat deze op zondag 13 mei rond 8.00 uur door de nettenvisser PZ-51 ‘Govenek van Ladram’ was gevangen. Toen de bemanning probeerde de haai terug te zetten in zee, werd de visser gebeten.

Na het steriliseren en het verbinden van de beenwond, waarschuwde de bemanning de Britse kustwacht en vroeg om radio medisch advies. De search and rescue helicopter van de kustwacht, gestationeerd  in Newquay, werd naar het 23-meter lange vissersschip gestuurd, dat op 107 nautische mijl ten westen van Lands End lag.

Paramedicus winchman, Julian Williams werd neergelaten op het schip en prees de snelle acties van de bemanning. Williams zei dat de bemanning de wond goed had verzorgd en daardoor tijd bespaart kon worden om het slachtoffer naar het ziekenhuis van Treliske te brengen.

Alex Grieg, Senior Maritime Operations Officer van de Britse kustwacht zei: ‘Dankzij de inspanningen van de bemanning aan boord en hun snelle acties in het behandelen van de wond en contact met ons, konden we de evacuatie van het bemanningslid snel regelen en deze naar het ziekenhuis brengen. We begrijpen dat de visser nog in het ziekenhuis ligt en wensen hem een spoedig herstel.’

Video: Coastguard praise quick thinking fishing crew after shark bite. Gepubliceerd op 14 mei 2018 door officialCoastguard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *