Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe boomkorkotter te water gelaten voor verdere afbouw bij LUYT

1 min read

Het strakke casco van de nieuwe Engelse boomkorkotter BM100 ‘Georgina of Ladram’, foto Luyt

Het casco van de nieuwe Engelse boomkorkotter ‘Georgina of Ladram’ met registratienummer BM 100 is gisteren 31 oktober 2019, te water gelaten bij IBIS in Burgum.

Het nieuwe schip zal via Lemmer naar Den Oever worden gesleept, waar LUYT zal beginnen met de afbouw en de volledige installatie en inrichting van machines. Het omvangrijke schip met een lengte van 35,25m een breedte van 8,70m en een diepte van 5,20m wordt vrijdag in de haven van Den Oever verwacht.

De BM 100 wordt het tweede Engelse nieuwbouwschip dat LUYT als hoofdaannemer in de vaart brengt voor rederij Waterdance Ltd. Vorig jaar heeft LUYT al het nieuwbouwschip E1 / ‘Nichola of Ladram’ , een krabbenvissersvaartuig (Crabber Vivier) voor Waterdance opgeleverd. Waterdance Ltd. was bij de tewaterlating vertegenwoordigd door Rowan Carter (eigenaar) en Nigel Blazeby (manager) die speciaal waren overgekomen uit Engeland.

Luyt heeft het ontwerp van de BM 100 in eigen beheer ontwikkeld en uitgewerkt in samenwerking met Marimecs Marine Design & Engineering. Dit nieuwe schip wordt uitgerust met een elektrisch aangedreven 10-trommel vislier van eigen fabricaat, een schroef en tunnel van 3,2 m en een 1000 pk ABC hoofdmotor.

LUYT is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor het complete nieuwbouwtraject: van ontwerp, cascobouw, afbouw tot en met inbedrijfstelling en oplevering. [Nieuwsbericht Luyt]

Achterschip met vijf blad’s schroef van de nieuwe BM100 ‘Georgina of Ladram’, foto Luyt

1 thought on “Nieuwe boomkorkotter te water gelaten voor verdere afbouw bij LUYT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *