Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

BNR nieuwsradio: De Techniek achter de visserij

1 min read

Uitzending op BNR nieuwsradio dinsdag 5 november om 15:00 uur.
Het pulsvisverbod, windparken op de Noordzee, kritiek op de bijvangst: de visserij staat voor aardig wat uitdagingen. Hoe kan techniek en innovatie de sector helpen om hier oplossingen voor te vinden? We gaan langs bij Palingrokerij & Vishandel Dries van den Berg waar we horen hoe de zaken er in de praktijk voorstaan voor deze specifieke vissoort. In de studio ontvangen we Klaas Visser van de TU Delft, Pieke Molenaar van Wageningen University & Research en Peter Spierenburg van het NWO programma ‘Onderzoek voor Duurzame Visserij’. Met hen bespreken we de grootste uitdagingen en nieuwste technieken en proberen we een beeld te vormen van de visserij van de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *