Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

IJsland: Vier mannen gered in West-fjorden

1 min read

Vier mannen werd woensdagavond laat gered voor de kust van Súgandafjörður fjord, West Fjorden, nadat hun vissersboot was gestrand, meldt www.mlb.is. Een helikopter van de National Coast Guard werd naar de plek gestuurd om de bemanning te redden.

De omstandigheden waren moeilijk waar de boot strandde, en het was onmogelijk voor een reddingsvaartuig om de plek te naderen vanwege de hoge branding. Reddingsteams werden gestuurd vanuit de noordkant van Súgandafjörður, maar het bleek dat het redden van de mannen via land erg moeilijk zou zijn geweest. Daarom werd de helikopter van de National Coast Guard opgeroepen.

De boot zond om 10 uur een noodsignaal uit. De helikopter kwam om 11:42 uur ter plaatse en alle vier bemanningsleden waren vóór middernacht aan boord van de helikopter getild. Ze werden vervolgens getransporteerd naar Ísafjörður.

Het kustwachtschip Týr zal naar verwachting vóór 10.00 uur in de fjord Súgandafjörður aankomen, waar de omstandigheden zullen worden geëvalueerd om te bepalen of de boot kan worden gered en naar de haven kan worden gesleept. (bron)

video kunt u hier bekijken: https://static.moggi.is/mblvideo/innlend/imported/d6e2aabfff5dbe84f6e721bacac78f87.mp4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *