Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Sykes Seafood en Dutch Seafood Company bereiken overeenstemming over verkoop van Klaas Puul

2 min read

Screenshot website Klaas Puul.

De aandeelhouders van Sykes Seafood (“Sykes”) en Dutch Seafood Company (“DSC”) hebben overeenstemming bereikt inzake de aankoop door Sykes van Klaas Puul, de garnalendivisie van DSC.

De Transactie zal naar verwachting eind februari 2020 gefinaliseerd worden. Beide partijen zullen hierbij met onmiddellijke ingang de samenwerking starten om een vlotte overgang zeker te stellen, in het belang van Klaas Puul’s klanten, leveranciers en werknemers. De Transactie zal DSC in staat stellen om te focussen op de verdere groei van Foppen, de (gerookte) zalmdivisie van DSC.

Klaas Puul is opgericht door de alom gerespecteerde ondernemer Evert Mooijer uit Volendam, die door zijn unieke visie en doorzettingsvermogen één van Europa’s grootste zeevisbedrijven heeft gecreëerd. De laatste jaren, onder aandeelhouderschap van DSC, is de groei doorgezet mede door substantiële investeringen in de hoogwaardige productielocaties in Volendam en Edam, alsmede door de opening van een tweede vestiging in Tanger, Marokko.

De combinatie van Sykes en Klaas Puul vormt een pan-Europees visbedrijf met een omzet van ca. €300 miljoen, gericht op alle soorten garnalen voor klanten in geheel Europa, met een brede range van kwaliteitsproducten in zowel het vers als bevroren segment. Hiermee kan de combinatie zowel retail- en foodservice, als de verwerkende industrie bedienen.

Sykes heeft haar hoofdkantoor in Manchester, Verenigd Koninkrijk, met als focus om haar klanten hoogwaardige zeevisproducten aan te bieden, duurzaam gekweekt of gevangen met de hoogste technische standaarden.

Sykes is overtuigd van de kracht van het merk Klaas Puul, haar betrouwbare reputatie en de loyale medewerkers die hebben meegeholpen aan het opbouwen van een positie als een van de marktleiders in Europa. Deze basis vormt een zeer goede aanvulling op de productielocaties van Sykes in het Verenigd Koninkrijk. Op basis van hetgeen de familie Mooijer en daarna DSC hebben opgebouwd, beschouwt Sykes Klaas Puul al langere tijd als zeer gewaardeerde aanvulling op haar eigen bedrijf.

Beide bedrijven zijn vergelijkbaar in beide landen en de combinatie deelt synergieën in de toekomst op o.a. het gebied van inkoop en productie expertise die een solide basis creëren voor toekomstige groei. Beide bedrijven zijn al werkzaam met hoog geautomatiseerde productielocaties die ontworpen zijn voor hoge kwaliteit en verwerking van hoge volumes.

Het Sykes management team kijkt er naar uit om met de klanten, leveranciers en medewerkers van Klaas Puul samen te werken en gezamenlijk te bouwen aan een gerespecteerde, vooruitstrevende business, die ons gezamenlijke bedrijf zal ondersteunen voor de komende jaren.

De Transactie is onder voorbehoud van o.a. goedkeuring van de ondernemingsraad en de mededingingsautoriteiten. [Nieuwsbericht Klaas Puul, Volendam 23 december 2019]

Lees ook: Garnalenbedrijf Klaas Puul in Britse handen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *