Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Z 182 redt migranten in het Kanaal [video]

1 min read

De Urker bemanning van de Z-182 heeft zondagavond op Het Kanaal 19 migranten uit een klein bootje opgepikt, Foto: Bemanning Z-182

De Urker bemanning van de Z 182 heeft zondagavond in Het Kanaal 19 migranten (16 mannen, 1 vrouw en 2 kinderen) gered. Deze probeerden via het kanaal met een klein bootje van Frankrijk naar Engeland te varen.

De Franse kustwacht ontving zondagavond een noodsignaal, het bootje was in de buurt van Duinkerken in problemen gekomen. Omdat de Z-182 ‘Hennie’ het dichtst in de buurt was, werd de schipper gevraagd hulp te bieden.

De kustwacht stuurde ook een helikopter, maar deze werd niet ingezet omdat men bang was dat het kleine bootje dan zou omslaan.

De bemanning van de onder Belgische vlag varende kotter heeft de migranten korte tijd aan boord genomen. De reddingbrigade van Duinkerken heeft ze vervolgens weer van de kotter opgepikt en teruggebracht naar Frankrijk. Volgens de reddingsbrigade waren allen licht onderkoeld en zijn ze verzorgd door de hulpdiensten. [Bron]

De Baby word door de reddingsdiensten voorzichtig overgedragen, Foto: Bemanning Z-182.

Afgelopen donderdag werden ook al zestig migranten op kleine bootjes van het Kanaal gehaald. De Franse en Britse grensautoriteiten kwamen in actie nadat de vluchtelingen in de problemen geraakt waren met hun rubberboot voor de kust van Boulogne-sur-Mer.

Het afgelopen jaar staken ruim achttienhonderd mensen het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk over. Meer dan 120 migranten die de Britse kust wisten te bereiken werden teruggestuurd. Onder een video gemaakt door de bemanning van de Z 182.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *