Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vijf vissers vermist na vergaan van krabschip bij Alaska

1 min read

De krabbenvisser Scandies Rose is dinsdagavond in de buurt van Sutwik eiland, Alaska vergaan.

Dinsdagavond is de Amerikaanse kustwacht gestart met het zoeken naar zeven opvarenden van een 35 meter lang krabbenschip dat is gezonken in de buurt van Sutwik eiland, Alaska. Twee vissers werden snel gered.

De Scandies Rose, een in 1978 gebouwd krabschip uit Dutch Harbor, zonk dinsdag om ongeveer 22.00 uur met zeven bemanningsleden aan boord. De laatst bekende positie van het schip was ongeveer 170 mijl ten zuidwesten van Kodiak Eiland.

Air Station Kodiak ontving dinsdag om ongeveer 2200 uur een mayday-oproep van de Scandies Rose. Deze is doorgestuurd naar het zoek- en redding coördinatie commandocentrum van de Amerikaanse kustwacht. Het station stuurde een MH-60 helikopter en een HC-130 vliegtuig en verschillende schepen naar die positie.

De helikopter redde twee overlevenden uit een reddingsvlot. Een tweede reddingsvlot werd in de buurt gevonden maar was leeg.

De Amerikaanse kustwacht (USCG) heeft 20 uur lang met helikopters, vliegtuigen en schepen naar de vermiste bemanningsleden gezocht voordat het zoeken vanwege slechte weersomstandigheden woensdagavond is gestopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *