Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Windpark eigenaren ontvangen miljoenen om turbines niet te laten draaien

1 min read

Britse windparkexploitanten ontvingen vorig jaar meer dan £ 136 miljoen aan zogenaamde "dwangbetalingen"

Vorige week werden in Engeland miljoenen ponden aan ‘dwangbetalingen’ gedaan aan Britse windpark-exploitanten om hun turbines niet te laten draaien.

Meer dan £ 12 miljoen werd vorige week uitbetaald aan windparken eigenaren in het Verenigd Koninkrijk, na een grote stroomstoring in een elektriciteitsleiding die energie van de Schotse windparken naar Engeland transporteerde.

De bedragen zullen over de energierekeningen van consumenten in het hele Verenigd Koninkrijk worden verdeeld.

De bedrijven kregen tussen de 25 en 80 procent meer betaald dan ze zouden hebben verdiend als ze elektriciteit zouden produceren, zo meld The Telegraph in dit artikel.

Een studie uitgevoerd in december door de Renewable Energy Foundation (REF) wees uit dat het Verenigd Koninkrijk vorig jaar een recordbedrag van £ 136 miljoen aan 86 windpark eigenaren heeft uitgegeven in ‘dwangbetalingen’ (constraint payment) toen het net niet in staat was de energiestroom te verwerken.

Wanneer er niet genoeg wind is, produceren de turbines weinig tot geen vermogen en wanneer er veel wind is raken de elektriciteitsnetten overbelast omdat er geen opslagsysteem voor deze energie is.

Hoewel vaak aangeprezen door groene activisten, blijken de werkelijke milieukosten van windturbines ontzettend hoog. [Lees evt. hier verder op Breitbart]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *