Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

47 mensen geëvacueerd van Russisch vissersvaartuig

1 min read

De Enigma Astralis heeft voorheen de namen Adalsteinn Jonsson en daarvoor de M. Ytterstad gehad en het is gebouwd door de Noorse Myklebust Verft in 2001.

Na een brand aan boord van het Russische vissersvaartuig Enigma Astralis vroeg in de ochtend van 21 januari zijn alle 47 opvarenden geëvacueerd.

De Enigma Astralis met als thuishaven Vladivostok ligt in de Zee van Okhotsk op 130 kilometer van Magadan, Rusland. Volgens de eerste berichten is er brand ontstaan in een van de hutten waardoor de bovenbouw van het schip vlam vatte, er was veel rook.

Alle 47 bemanningsleden zijn naar nabijgelegen vissersvaartuigen overgebracht. Er zijn geen gewonden gemeld en het schip is niet gezonken en zal naar de dichtstbijzijnde haven worden gesleept. Er is door de Russische autoriteiten een onderzoek gestart naar het incident.

De Russische DPK group [Far East Fishing Company] heeft in 2017 het vissersschip gekocht. Het schip heeft voorheen de namen Adalsteinn Jonsson – en daarvoor de M. Ytterstad gehad en het is gebouwd door de Noorse Myklebust Verft in 2001.

Het visserijbedrijf is gespecialiseerd in het vangen en verwerken van sardines, makreel en haring. De producten van het bedrijf worden zowel op de binnenlandse Russische markt als in het buitenland verkocht. Onder een Russisch video verslag.

Alle 47 bemanningsleden zijn naar nabijgelegen vissersvaartuigen overgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *