Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuw casco vissersschip kapseist voor Hantsholm

1 min read

Het casco was op sleeptouw van Gdansk naar Vestværftet A/S in Hvide Sande toen het rond vrijdagochtend vijf zeemijlen voor Hanstholm omsloeg. Foto: Jan de Boer.

Een gloednieuw casco van een vissersschip op sleeptouw van Gdansk in Polen naar Hvide Sande, Denemarken is  vrijdagochtend om onbekende redenen gekapseisd ongeveer vijf zeemijlen noord van Hanstholm, Denemarken.

Het casco is echter niet gezonken, maar drijft nog steeds, er zou geen gevaar voor de scheepvaart zijn omdat het nog steeds verbinding met de sleepboot heeft. Er was ook geen reddingsoperatie in verband met het incident.

Zondagmiddag is de drijvende kraan Sanne A bij het gekapseisde casco aangekomen. Deze is er echter nog niet in geslaagd het casco rechtop te tillen, op dit moment wachten de bergers op beter weer.

Het casco werd vanuit Polen naar Vestværftet A/S in Hvide Sande gesleept waar het schip zou worden afgebouwd voor een Noorse klant. De Hoofdmotor en schroef waren al wel geplaatst.

Het nieuwe schip word gebouwd voor de reder August Fjeldskår, dit word het vijfde schip op rij voor hem. Het schip zou net als zijn vier vorige schepen, de naam “Nesajente” krijgen. De laatste is in 2011 afgeleverd.

Het nieuwe casco is 35,2 meter lang en heeft een breedte van 8,7 meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *