Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Mini documentaire over pulsvisserij

1 min read

Mini documentaire over de ontwikkeling van de pulsvisserij.

Jaap van der Vis pulsvisser op de TX-36 ‘Jan van Toon’, de familie Van der Vis zijn echte pioniers van de zee. Hij drijft als mede-eigenaar samen met zijn vader één van de meest innovatieve visserij – ondernemingen van ons land.

Jan van der Vis zegt daarover: “We zijn de eerste kotter die commercieel vist met de pulswing. Dat is de combinatie van de sumwing met een pulstuig, die we samen met Harmen Klein Woolthuis hebben ontwikkeld. We vissen voor 95 procent in Britse wateren op tong.

Jan van der Vis (34) is schipper en woonachtig in Oosterend op Texel. De TX-36 ‘Jan van Toon’: bouwjaar 2000, lengte 42,35 meter en een vermogen van net onder de 2.000 pk. Kijk onder een korte docu over de pulsvisserij.

https://youtu.be/oUtsUGBjPk0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *