Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Voormalige UK 88 doorverkocht naar Engeland

1 min read

De voormalige UK 88 ‘Wilma’vertrekt in de loop van dit jaar naar Engeland, Foto Museum Breskens via Twitter @MuseumBreskens

De voormalige UK 88 ‘Wilma’ die als blikvanger op het nieuwe visserijcentrum van Breskens moest komen, is doorverkocht aan een Engelsman. Dat meld de PZC hier.

De 42 meter lange kotter uit 1974, waarvoor de gemeente Sluis in 2012 de sloopprijs van 150.000 euro betaalde, bleek te groot om op het dak van het toekomstige visserijcentrum (vismijn, visserijmuseum en horeca) te plaatsen. De kotter ligt al jaren in de haven van Breskens

Vorig jaar is het schip al geruild voor de ‘slechts’ ruim 25 meter lange kotter HD 28 uit Den Helder. De Goereese handelaar met wie Sluis deze transactie sloot, vond op zijn beurt in een Engelsman een koper voor de UK 88. Hij gaat ermee in de Theems-monding vissen op scheepswrakken, om er waardevolle metalen uit te halen aldus de PZC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *