Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

ARM 46 vist bijzondere rechte slagtand op

1 min read

Foto: North Sea Fossils via facebook

Begin juli heeft de ARM 46 een enorme slagtand van een olifant met rechte slagtanden opgevist. Voor het eerst is er een slagtand van een Elephas antiquus, een laat-pleistocene bosolifant gevonden.

Het vissersvaartuig ARM 46 uit Arnemuiden gaat op donderdag 2 juli 2020 met schipper Danny Caljouw vissen op garnalen. Ze bevinden zich in de buurt van Het Scheur, voor de kust van Zeebrugge.

Ze vissen tussen boei 4 en 6. Als het net aan dek wordt gehesen zit er een grote, rechte slagtand in het net. Een spectaculaire vondst volgens de experts van North Sea Fossils. Het zou gaan om een slagtand van de uitgestorven bosolifant.

Op de Facebook pagina van North Sea Fossils is te lezen:  Er zijn veel aanwijzingen dat deze slagtand van een slagtandige olifant was. Het is nauwelijks gebogen, heeft enorme afmetingen (de tand is gewoon niet helemaal compleet) zoals een diameter van 17 cm en een lengte van 237 cm (gemeten langs de grootste kromming) en er ontbreekt ongeveer 43 cm (het deel waar de pulpaholte zit) bevindt zich). En het gewicht: iets meer dan 60 kg! Dit mag een spectaculaire vondst worden genoemd.

Een team van experts op het gebied van North Sea Fossils onderzoekt en publiceert. De onderzoekers zijn enthousiast over deze vondst: “Niet alleen voor het eerst is zo’n vondst gedaan, maar dit moet zeker tot het paleontologische erfgoed van de Noordzee gerekend worden.”

Klik hier voor het bericht en foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *