Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Akoestisch haring onderzoek ‘Charisma’ afgerond

1 min read

Het (nu alweer vorige ) pelagische vissersschip Charisma LK 362. video onder van de nieuwe LK 362

Het pelagische vissersschip Charisma LK 362 met de Shetland eilanden als thuishaven is teruggekeerd naar Symbister, op Whalsay een eiland dat deel uitmaakt van de Shetlands, na het uitvoeren van akoestisch onderzoek voor haring aan de westkust van Schotland.

Met schipper Davie Hutchison, en wetenschappelijk personeel van de Scottish Pelagic Fishermen’s Association (SPFA), NAFC Marine Centre en Scottish Fishermen’s Federation, bracht het schip acht dagen door op onderzoek en voltooide 1000 mijl aan transectlijnen rond het westen en noorden van Schotland.

Vissersschepen zijn de afgelopen jaren betrokken geweest bij het onderzoek naar haring aan de Schotse westkust, beide ter ondersteuning van de International Herring Acoustic Survey (HERAS) uitgevoerd door de onderzoeksschepen ‘Celtic Explorer’ en de ‘Scotia’.

Akoestisch onderzoek wordt gebruikt om de hoeveelheid haring te schatten, en biologische haringmonsters worden genomen uit kleinschalige wetenschappelijke steekproeven om de leeftijdsopbouw van het bestand te bepalen.

Het akoestische onderzoek aan boord van de Charisma was het eerste van twee geplande bedrijf surveys dit jaar, en later deze zomer zijn er nog meer onderzoeken aan boord van andere Schotse pelagische schepen gepland.

De bedrijf surveys maken deel uit van lopend onderzoek door de Schotse pelagische industrie om kennis over haring te verbeteren en gegevens aan het ICES te verstrekken. De gegevens moeten helpen bij het beoordelen van de haringbestanden en eventueel ontwikkelen van een herstelplan. [Bron]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *