Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

EMK stuurt brandbrief vanuit 5 uur Show naar minister Schouten

1 min read

Vissers Dirk Kraak en Martijn van den Berg luiden de noodklok. Zij schreven een brandbrief aan de Tweede Kamer en drukten live in de uitzending op de verzendknop

Het EMK heeft In een brandbrief aan minister Carola Schouten gevraagd of ze bereid is om het huidige regeringsbeleid ten aanzien van windmolens op zee te heroverwegen vanwege de impact op het zeemilieu.

Eendracht Maakt Kracht (EMK) houdt daarmee de zaak scherp want eerder in oktober stuurde de actiegroep al een protestbrief naar alle Europarlementariërs. Tot op heden heeft het EMK enkele reacties mogen ontvangen.

EMK-voorzitter Dirk Kraak en [schrijvende] visserman Martijn van den Berg waren donderdagmiddag in de 5uur show op SBS6. De vissers zijn pessimistisch aangezien de impact van windmolenparken op het mariene milieu en de visbestanden niet goed in kaart is gebracht.

Er is bij de overheid en de natuurorganisaties sprake van zware onderschatting van het probleem. De industrialisatie van de Noordzee gaat steeds grotere vormen aannemen.

“Dat gaat op het moment met een razend tempo. We zien dat er nog weinig onderzoeken naar gedaan zijn naar de mogelijke effecten van die windparken in zee. Wij willen dat die onderzoeken voorrang krijgen op de bouw, dus eerst dat het voorzorgsbeginsel gehanteerd wordt ” aldus Dirk Kraak in de 5 uur show.

Teken hier de EMK-petitie Red de Noordzee, klik afbeelding onder om het Item in de 5 uur show terug te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *