Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vijf doden bij aanvaring tanker en vissersschip voor Turkse kust

1 min read

Het Turkse vissersschip “Polatbey 1” is gekapseisd na aanvaring met de Griekse tanker “Ephesos’’.

Bij een aanvaring tussen een Turks vissersschip en een Griekse tanker zijn woensdagmorgen zeker vijf vissers omgekomen. Vier lichamen zijn kort na de aanvaring uit zee gehaald. Het vijfde lichaam werd uren later gevonden.

Het Turkse vissersschip “Polatbey 1” is gekapseisd na aanvaring met de Griekse tanker “Ephesos’’. De Turkse kustwacht lanceerde een zoek- en reddingsoperatie, en stuurde een duikteam om een eerst vermiste Turkse visser te vinden. De bemanning van het Griekse schip zou ook assistentie hebben verleend.

Het ongeluk vond plaats in een zeegebied dat door Griekenland en Turkije wordt opgeëist. Hierdoor zijn er aanhoudende spanningen tussen Athene en Ankara in de Middellandse Zee in verband met een geschil over gasboringen.

De precieze oorzaak van de aanvaring moet nog worden vastgesteld. Het gebied waar het ongeval plaatsvond, ligt ongeveer 40 zeemijl van de Turks-Syrische grens en minder dan 50 zeemijl van Cyprus.

De tanker “Ephesos’’ was onderweg van Ceyhan, Turkije naar Vietnam, en vervoert ongeveer 140.000 ton olie.

https://youtu.be/HXxwUqLADtE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *