Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

De Noordzee is straks een eiland rijker…

1 min read

Deense energie hub illustratie Danish Energy Agency

Denemarken stemde gisteren in met de bouw van een 120.000 vierkante meter groot eiland, dat vóór 2033 op 80 kilometer voor de Deense westkust in de Noordzee moet komen te liggen.

Het eiland gaat waarschijnlijk meer dan 28 miljard euro kosten. De drijvende ‘elektriciteitscentrale’, die aan drie zijden door hoge muren beschermd zal worden tegen de onstuimige Noordzee, belooft het grootste bouwproject in de Noordzee uit de Deense geschiedenis te worden.

De ‘energie hub’ zal dienen als een offshore energiecentrale die stroom van de honderden windturbines rondom het eiland rechtstreeks verzamelt en distribueert naar consumenten in landen rond de Noordzee.

Download hier het persbericht van 04-02-2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *