Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Kantje boord voor PD-96 Opportunus [video]

1 min read

De RNLI-reddingboot van Peterhead moest onder verraderlijke omstandigheden uitvaren om het vissersschip te redden. Foto RNLI.

Een dramatische video laat zien hoe de RNLI Peterhead de PD-96 ‘Opportunus’ wegsleept net voor ze in slecht weer richting de rotsen drijft voor de haven van Peterhead, Schotland.

Het incident gebeurde vrijdagavond om 16.30. De PD-96 met vijf bemanningsleden aan boord werd door een ander vissersvaartuig naar Peterhead gesleept toen net voor de haven in storm weer de sleepverbinding brak.

De RNLI-reddingboot van Peterhead moest onder verraderlijke omstandigheden uitvaren om het vissersschip van 160 ton te redden dat slechts enkele minuten verwijderd was van de rotsen voor de ingang van de haven.

De video laat zien hoe vrijwilligers van de Britse RNLI een sleepverbinding met het stuurloos dobberende schip maken en wegslepen, slechts enkele minuten voor het op de rotsen zou zijn geslagen.

“Toen ik zag hoe dicht ze bij de rotsen was, heb ik onmiddellijk om een reddingshelikopter gevraagd – vanwege de gevaarlijke situatie realiseerde ik me dat we maar één poging hadden om een sleepverbinding te maken”. Aldus de schipper van de reddingsboot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *