Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Dodelijk ongeval aan boord van PZ-512

1 min read

De Britse kotter PZ-512 ‘Cornishman’ (ex-GO-22)

Een Britse visser is zaterdag omgekomen en een bemanningslid gewond geraakt bij een ongeluk aan boord van de Britse PZ-512 ‘Cornishman’ (ex-GO-22). De kotter bevond zich toen 50 mijl zuidwest van de Scilly-eilanden.

Dit meldt de BBC hier. Volgens de politie van Devon en Cornwall is er een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeluk. De Britse Kustwacht en politie kon hierover geen uitspraak doen lopende het onderzoek.

Een reddingsboot van de Scilly-eilanden werd zaterdag om 06:30 GMT opgeroepen, een Britse kustwachthelikopter is naar de positie van het schip gestuurd. De reddingsboot van Penlee was aanwezig toen de kotter van de Britse rederij Stevenson dichter bij Newlyn kwam.

De Marine Accident Investigation Branch (MAIB) bevestigde dat het schip een boomkorvaartuig was genaamd Cornishman, de kotter is inmiddels terug in Newlyn, Cornwall. De MAIB zei dat het bezig was met een “veiligheidsonderzoek naar een dodelijk ongeval”.

De families van de betrokken bemanning zijn geïnformeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *