Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Niks geen ijsvrij voor beroepsvissers [video]

1 min read

Vlaamse vissers zich maken zich klaar voor een ijzig weekje op zee. Foto: EMK via Facebook

In Zeebrugge maakten Vlaamse vissers zich gisteravond klaar voor een ijzig weekje op zee. Ook in de Nederlandse visserijhavens zijn kotters vertrokken voor de jacht op verse vis. Er worden temperaturen verwacht die op land kunnen dalen tot -15.

IJsvrij krijgen scholen en bedrijven bij strenge vorst wanneer winterse omstandigheden de wegen onbegaanbaar maken en verantwoord werken moeilijk maakt, Noordzeevissers krijgen daar bovenop ook nog eens te maken met harde wind.

De beroepsvissers vanmorgen op Twitter: Niks geen ijsvrij. Voor ons geen codeoranje. Wij vangen ook deze week gewoon uw verse vis, zoals op de TX36, zojuist t.h.v Den Helder. Take care mannen en een behouden vaart.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *