Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nederlands Greenpeaceschip dumpt rotsblokken in Britse wateren

2 min read

Nederlands Greenpeaceschip dumpt rotsblokken in Britse wateren

In een open brief aan de Britse minister van Visserij Victoria Prentis en haar collega’s bij DEFRA, heeft Jim Portus van South-West Fish Producers Organisation (SWFPO) vraagtekens gezet bij de waarde van dialoog met de Britse autoriteiten, aangezien ze medeplichtig lijken te zijn in het nalaten te handelen wanneer ze worden geconfronteerd met duidelijke wetsovertredingen.

‘De kapitein van het Greenpeace-schip Esperanza heeft illegaal grote rotsblokken op de zeebodem bij Brighton gedumpt. Dit volgt na een eerdere actie op de Doggersbank ‘, schreef hij aan de minister.

‘Deze actie werd gezien, maar niet voorkomen, door de visserijbescherming die onder controle staat ​​van de Britse Marine Management Organisation (MMO), ook is er geen actie ondernomen bij eerdere soortgelijke stunts op de Doggersbank’.

‘De rotsblokken vormen een gevaar voor vissersvaartuigen uit het VK en de EU. U hebt de plicht om de visserijsector te beschermen tegen dergelijke vijandige activiteiten. Uw gebrek aan actie tegen Greenpeace wordt gezien als nalatigheid ‘.

Hij merkte op dat het weinig zin lijkt te hebben in de branche om samen te werken met ambtenaren in enige vorm van medebeheer als duidelijke te zien is dat er meer steun lijkt te zijn voor Ngo’s die zich niet aan de wet houden.

Lees hier verder op Fiskerforum: Industry Questions DEFRA Complicity With ENGOs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *