Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

ARM-18 bijna op het strand

1 min read

KNRM-reddingboten bij de ARM-18 en de Guardian voor IJmuiden, foto KNRM.

De kotter ARM-18 ‘Joris Senior’ kreeg donderdagavond machinekamerproblemen op de Noordzee. Collega’s van de KW-45 schoten te hulp en brachten een sleepverbinding tot stand.

De sleepverbinding brak in de vroege ochtend ter hoogte van IJmuiden. De Joris Senior raakte op drift en dreigde ter hoogte van Heemskerk te stranden. Het Kustwachtcentrum alarmeerde de KNRM-reddingboten van IJmuiden en Wijk aan Zee om eventueel de bemanning van het schip te halen. Ook werd de noodhulpsleper Guardian van de Kustwacht naar de kotter gestuurd.

De KW-45 bleef ter plaatse voor eventuele assistentie. De ARM-18 heeft haar anker laten vallen, maar dit hield niet. Toen de reddingboten ter plaatse kwamen is er een sleepverbinding gemaakt en deze hielden de kotter van de kust.

Guardian

Er is wederom geprobeerd een sleepverbinding te maken met de KW-45, maar de sleepkabel brak weer. Toen de Guardian ter plaatse was, is er met behulp van de reddingboten een sleepverbinding met de Guardian tot stand gebracht. De Joris Senior lag nog maar 1 mijl voor de kust. De kotter is naar IJmuiden gesleept. Totaal waren er zes bemanningsleden aan boord. [Nieuwsbericht Kustwacht 12-03-2021]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *