Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Werft Shipbuilding betreedt markt met uniek lokaal concept

2 min read

Werft Shipbuilding betreedt markt met uniek lokaal concept. Beeld Werft Shipbuilding

Nieuw in de scheepsbouw, maar zeker niet onervaren: Werft Shipbuilding. Deze Urker werf bouwt op de jarenlange ervaring van een selecte groep bouwpartners, met elk hun eigen specialisme in scheepsbouw, techniek en visserij. Juist die mix van disciplines zorgt voor een schip waar menig visser zijn hart aan kan ophalen.

De naam ‘Werft’ gonst al enige tijd rond in de maritieme kringen. Volgens Pieter Pruiksma, algemeen directeur van Werft Shipbuilding, hoog tijd om iets meer los te laten over het bedrijf en de toekomstplannen.

Hij vertelt enthousiast: ‘Onze doelstelling is helder: wij willen de scheepsbouw op Urk terugbrengen. De kracht van lokale partners benutten en de klant laten ervaren wát de voordelen zijn van lokale bouw. Onze belofte? Een perfecte prijs-kwaliteitverhouding, strakke planning en gegarandeerde opleverdatum”

Volledig lokaal bouwen op Urk

Van concept, ontwerp en inkoop tot productie en levering; Werft regelt het complete plaatje. Elk schip wordt zó ontworpen dat zij aan de meest geavanceerde eisen van de klant voldoet. Pieter: “Van cascobouw tot complete afbouw, van timmerman tot elektricien we hebben het allemaal in huis. Dat concept is uniek. De voordelen voor de klant zijn groot: hij is verzekerd van een strakke planning en doorlooptijd en komt niet voor vervelende verrassingen te staan: afspraak is afspraak.

Aan service geen gebrek

Werft biedt haar klanten nóg een belangrijke meerwaarde: snelle service. Pieter: “Alle partners waarmee wij samenwerken hebben service hoog zitten en zijn bekend in de Noordzeehavens. Van Harlingen tot de Eemshaven, van Boulogne-sur-Mer tot Thyboron; onze klanten kunnen overal rekenen op een snelle levering van diensten, materialen en onderdelen. De visserij en het wekelijkse ritme zijn bekend terrein. Daardoor wéten we dat snel doorpakken cruciaal is”.

Veelbelovend

Tot nu toe mag de nieuwe werf spreken van een veelbelovende start. “De eerste engineeringsopdracht is getekend en er zijn reeds meerdere kielen gelegd. Bovendien is de nationale én internationale belangstelling groot. We kunnen niet wachten om het grote publiek de kracht van Werft te laten zien”

Lees hier verder op de website van Werft Shipbuilding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *