Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visbootje gezonken voor de kust bij Wijk aan Zee

1 min read

Visbootje gezonken voor de kust bij Wijk aan Zee. Foto: KNRM-station Wijk aan Zee

Vanmorgen zijn de KNRM-reddingsboten van IJmuiden en Wijk aan Zee uitgevaren voor een zinkend visbootje, 1 mijl west van Wijk aan Zee.

Het visbootje maakte water en was zinkende. Toen de KNRM bij het bootje aankwam bleek die al flink onder water te staan. De 2 bemanningsleden waren overgestapt in een reddingsvlot en zijn door de reddingsboot in veiligheid gebracht.

De garnalenkotter IJM 22 heeft samen met boten van de reddingsstations het gezonken schip geborgen. Nadat het visbootje boven water kwam, is het meegenomen naar de haven van IJmuiden. Waarom het bootje ineens water maakte is nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *