Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe Spaans gebouwde vriestrawlers voor Noorwegen [video]

1 min read

De Hektrawler Magne Arvesen. Foto Astilleros Gondán (Spanje)

Een van de meest geavanceerde vriestrawlers in zijn soort is afgeleverd aan het Noorse bedrijf Engenes Fiskeriselskap A/S, het schip is gebouwd voor visserij in de Noord-Atlantische en Arctische wateren.

De ‘Magne Arvesen’ meet 69,90 meter lang en 16 meter breed en is gebouwd door Astilleros Gondán in Spanje. De vriestrawler zal naar verwachting voornamelijk vissen in de Noord-Atlantische Oceaan, de Barentszzee en de wateren rond Spitsbergen.

Met een accommodatie voor 29 personen wordt de vriestrawler ingezet voor het koppen, strippen en invriezen van rondvis. Hiervoor beschikt men over de modernste en geautomatiseerde visverwerkingsapparatuur en een vriesruim van 1400 kubieke meter voor vis en koud water garnalen.

Het schip is ijsklasse geclassificeerd door Det Norske Veritas [DNV]. Na aflevering van de ‘Sunderøy’ is de ‘Magne Arvesen’ de tweede vriestrawler die Astilleros Gondán de afgelopen zes maanden heeft afgeleverd voor de Noorse visserij.

Onder een video van de door Astilleros Gondán eerder afgeleverde ‘Sunderøy’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *