Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Protest van 60 Ierse vissersschepen in Cork [video’s]

1 min read

Protest van Ierse vissers in Cork. Foto via twitter.

Een vloot van meer dan 60 vissersschepen stoomde afgelopen woensdag 26 mei naar de binnenstad van Cork, Ierland om te protesteren tegen quotaverlagingen, de Brexit-deal, het falen van de SFPA (Sea-Fisheries Protection Authority) en het rampzalige gemeenschappelijk visserijbeleid van de EU.

Vissersschepen uit Dingle, Castletownbere, Baltimore, Union Hall, Ballycotton, Kinsale, Dunmore East, Crosshaven, Kilmore Quay en andere vissersgemeenschappen stoomden samen van Roches Point, aan de monding van de haven, naar het centrum van Cork voor een actie die werd bijgewoond door bijna 1.000 vissers, vrienden en familie.

Visserijvertegenwoordigers eisten verandering van beleid in hun toespraken. [Zie video onder] Daarna marcheerden de schippers en bemanningsleden vergezeld door een grote menigte naar het kantoor van Taoiseach Micheál Martin in de stad om een lijst van hun eisen af te geven.

Het protest werd georganiseerd door de Irish South and West Fish Producers organisatie en bedoeld om het publiek te wijzen op de moeilijkheden waarmee de Ierse visserijsector mee heeft te kampen.

Lees hier verder op de Iers Brits visserijwebsite The Skipper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *