Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe Z 483 Jasmine gedoopt

1 min read

De nieuwe Z 483 Jasmine. Foto via Facebook

Afgelopen zaterdag is de nieuwe Z 483 Jasmine in Zeebrugge gedoopt onder het toeziend oog van minister van Landbouw en Zeevisserij Hilde Crevits (CD&V) en aalmoezenier der zeevisserij Dirk Demaeght.

Het is maar liefst twintig jaar geleden dat er een nieuw vissersschip gebouwd werd en laat dat nu net de vorige versie van het nieuwe schip van Dany Vlietinck zijn. De spiksplinternieuwe kotter Z 483 Jasmine moet de oude Z 483 vervangen. “Een investering voor de toekomst van onze kinderen”, sprak reder Dany Vlietinck.

Het was een belangrijk weekend voor de Vlaamse visserij. Na 20 jaar is er nog eens een gloednieuw, groot vissersschip in gebruik genomen.

Emiel Brouckaert van de rederscentrale: “We breiden de vloot niet uit. Het is een vervanging van een oud vaartuig dat versleten is en een andere functie gaat vervullen. De oude Z 384 Jasmine is een jaar geleden uit de vaart gehaald.”

De gemiddelde leeftijd van een vissersvaartuig is zo’n 28 tot 30 jaar. Emiel Brouckaert: “Vaartuigen moeten afgestemd worden op de toekomst. De broodnodige modernisering om duurzaam verder te werken, kan niet op oudere vaartuigen. Vandaar dat middelen zijn vrijgemaakt voor dit gloednieuwe vissersschip.”

Volgens Vlaams minister van Visserij, Hilde Crevits is dit de start van de vernieuwing van de Vlaamse vloot. Er komen volgens haar nog negen nieuwe vissersschepen aan. De Z 483 is de eerste van vijf nieuwe 38 meter lange Belgische boomkorkotters, waarvan twee casco’s door CSR in Rotterdam worden gebouwd en bij hoofdaannemer Machinefabriek Padmos worden afgebouwd.

Klik hier voor een videoreportage door Focus-wtv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *