Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

EU en VK bereiken akkoord over verdeling visquota 2021

1 min read

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn het eens over visquota voor dit jaar van de vissoorten die ze samen beheren. Dat schept duidelijkheid voor vissers, die sinds januari steeds met voorlopige vangstquota voor een paar maanden moesten werken.

De afronding van de onderhandelingen, die in januari van start zijn gegaan, vormt een sterke basis voor de voortzetting van de samenwerking tussen de EU en het VK op visserijgebied.

Dit principeakkoord over het beheer van de belangrijkste gedeelde bestanden garandeert de visserijrechten van zowel de EU- als de Britse vloten in zowel de EU- als de Britse wateren tot eind 2021, zoals voorzien in het Europees / Britse TCA (Trade and Cooperation Agreement)

Het stelt de totale toegestane vangsten (TAC) vast voor 75 gedeelde visbestanden voor 2021 en voor sommige diepzeebestanden voor 2021 en 2022. Het biedt ook duidelijkheid over vangstlimieten voor niet-quotasoorten.

De ondertekening van de overeenkomst, die in de komende dagen wordt verwacht, zal beide partijen ook in staat stellen visquota te ruilen.

Lees hier het persbericht van de Europese Commissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *