Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Helft van Nederlandse wateren is niet bereikbaar voor paling

1 min read

Helft van Nederlandse wateren is niet bereikbaar voor paling

24-JUN-2021 – RAVON publiceert vandaag een onderzoeksrapport dat aantoont dat 40 procent van de Nederlandse wateren niet bereikbaar is voor paling. Nederland is met circa 60.000 stuwen, gemalen en sluizen koploper in Europa op het gebied van hindernissen voor vis.

Vanmiddag om 15:00 uur krijgt de waterbeheerder die de meeste obstakels heeft aangepakt, de ‘Power to the Paling Prijs’ uitgereikt.

Nooit eerder werden Nederlandse wateren op deze schaal in kaart gebracht

In het onderzoek heeft RAVON het volledige watersysteem onder de loep genomen. Naast de 60.000 potentiële knelpunten zijn ook de kleinere wateren bekeken. Die vallen in veel plannen buiten de boot, terwijl we in Nederland alleen al circa 330.000 kilometer aan slootlengte hebben.

Lees hier verder op de website Nature today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *