Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

“Uitdagingen Vlaamse visserij zijn groot”

1 min read

Net als het Landbouwrapport 2020 wordt het VIRA dit jaar vergezeld door een nieuwe cijferwebsite.

Verandering, voedseleconomie, verbondenheid en veerkracht: dat zijn de vier kernwoorden waarrond het Vlaams visserijrapport 2020 is opgebouwd.

“2020 was door de permanente dreiging van de brexit en de coronacrisis een jaar om (niet) snel te vergeten”, klinkt het bij de auteurs van het rapport dat tweejaarlijks verschijnt. “De uitdagingen voor de visserij zijn groot, maar er is ook hoop door bijvoorbeeld de aangekondigde vernieuwing van de Belgische vissersvloot.”

Het tweejaarlijkse Visserijrapport (VIRA) is aan zijn vierde editie toe als apart boek. Het is een beknopt syntheserapport dat de Vlaamse visserij en aquacultuur en de visserijketen beschrijft op basis van structurele, economische, sociale en omgevingsindicatoren.

Net als het Landbouwrapport 2020 wordt het VIRA dit jaar vergezeld door een nieuwe cijferwebsite. “De website brengt het statistische materiaal op een aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke en interactieve manier samen”, klinkt het bij het Departement Landbouw en Visserij.

Lees hier verder op de website van het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *