Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Mosselseizoen 2021 officieel geopend [video]

1 min read

Mosselseizoen 2021 officieel geopend.

De eerste Zeeuwse mosselen uit de bodemcultuur zijn woensdagmiddag aan land gebracht. Ze werden opgevist voor de kust van Yerseke waarna ze per drone richting Zeebrugge vertrokken. Zie video onder.

De Nederlandse mosselkweker Jan Schot stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken bij het binnenhalen van de eerste oogst Zeeuwse mosselen voor de kust van het Zeelandse Yerseke. “Je hebt goed, beter, best, maar deze zijn echt fantastico”.

Wat we dit jaar zien, hebben kwekers de laatste tien à vijftien jaar niet meegemaakt. Het vispercentage bedraagt 30 à 35 procent wat uitzonderlijk is. Een koud voorjaar, met veel regen en zon, zorgde voor een overvloedig voedselaanbod tijdens de groei van “het zwarte goud”.

Vlaamse mosselen

Op dezelfde dag dat de eerste Zeeuwse mosselen gepresenteerd werden, gingen ook de eerste mosselen van de Vlaamse banken onder de hamer op de visveiling in Oostende. De Vlaamse mosselen worden op touwen gekweekt in de volle Noordzee, net over de Franse grens. Het Oostendse bedrijf Brevisco werkt daarvoor samen met de Franse mosselboerderij FB Coquillages.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *