Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

11 bemanningsleden van Spaanse “Siempre al Alba” gered [video]

1 min read

Brand op Spaanse vissersboot "Siempre al Alba",

11 bemanningsleden van de Spaanse vissersboot “Siempre al Alba”, uit Santoña, Spanje zijn vrijdagmorgen in de Golf van Biskaje opgepikt door het vissersvaartuig “Nuevo Terreño” die in de buurt lag.

Om ongeveer één uur vrijdagnacht is er brand uitgebroken in de machinekamer van de “Siempre al Alba”, een purse-seiner van 27 meter lang, die ongeveer 6 mijl ten noorden van Armintza lag te vissen. Het lukte de bemanning niet om de brand te blussen.

De onfortuinlijke vissers zij door hun collega veilig naar de haven van het Spaanse Santoña gebracht. Niemand raakte gewond. Het vissersschip is ongeveer 16 kilometer ten noorden van Cape Villano gezonken, in een gebied met een diepte van meer dan 500 meter.

Met dit incident zijn er al twee vissersvaartuigen uit Santoña , een gemeente in de Spaanse provincie Cantabrië,  de afgelopen tien dagen tijdens de visserij gezonken. Op 15 juli kapseisde de vissersboot “Maremi” ten noorden van Cabo Mayor met 10 bemanningsleden aan boord, waarvan er 9 werden gered, 1 visserman is nog altijd vermist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *