Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Russische ‘Mekanik Sizov’ te water gelaten in Sint-Petersburg [video]

2 min read

Russische ‘Mekanik Sizov’ te water gelaten in Sint-Petersburg.

De tewaterlating van de derde in een reeks van nieuwe fabriekstrawlers die worden gebouwd voor de Russische Visserijmaatschappij (RFC) is bijgewoond door de Russische president Poetin in Sint-Petersburg.

De tewaterlating vond plaats op Navy Day, 25 juli. De Mekanik Sizov maakt deel uit van een reeks van tien fabrieksschepen die voor de RFC worden gebouwd, Het schip moet in 2022 in gebruik worden genomen.

“De Russische visserij krijgt nu veel aandacht als integraal onderdeel van onze voedselzekerheid,” zei viceminister van Landbouw Oksana Lut.

Het Russische ministerie van Landbouw heeft grote belangstelling voor de vernieuwing van de vissersvloot. Dit zal de Russen in staat stellen eindproducten van hoge kwaliteit te leveren en uiteraard de exportwaarde te verhogen.

De RFC-schepen zullen onder moeilijke omstandigheden in ijzige kou en slecht weer vissen. De vriestrawlers zijn ontworpen voor visserij met pelagische trawls in de Beringzee en de zee van Ochotsk maar ook de aangrenzende gebieden aan de oostkust van Rusland.

De visverwerkings- en vismeel installaties aan boord maken het mogelijk om dagelijks 60-80 ton filets, 80 ton surimi en 250 ton vismeel te produceren.

“Met de ingebruikname van de nieuwe trawlers zal de Russische visserijsector beschikken over een nieuwe standaard van efficiëntie, milieuvriendelijkheid en veiligheid”, aldus algemeen directeur Viktor Litvinenko van de RFC.

Mekanik Sizov is genoemd naar een veteraan uit de Russische visserijsector, Vladimir Abramovich Sizov (1936-2013), die jaren op walvisvaarders en trawlers heeft gevaren. Tussen 1962 en 1992 werkte hij zich op tot hoofdingenieur, en ontving tijdens zijn lange carrière talrijke prijzen.

Specificaties van het nieuwe schip zijn: DWT – 5700 ton; ruim capaciteit – 5500 kubieke meter; lengte – 108,2 m; breedte – 21 m; diepgang – 8,35 m; bemanning – 139 personen, waaronder het personeel voor de visverwerkingsfabriek; snelheid – 15 knopen. Onder een video van de tewaterlating.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *